Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Монумент Слави

П'ятниця, 23 лютого 2018, 13:05

Садовий вирішив передати стелу із Монументу слави до музею Територія терору

Монумент Слави

Львівська міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору".

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив заходи з усунення аварійності Монумента бойової слави радянських збройних сил на вул. Стрийській. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Замовником проведення протиаварійних робіт Монумента Слави призначили Галицьку РА, а частини конструкції передадуть до музею тоталітарних режимів "Територія Терору".

Йдеться про 30-метрову стелу, яка перебуває у аварійному стані. Усі роботи із демонтажу стели стартують з 26 лютого. Що ж до інших елементів меморіального комплексу, то питання щодо їх ймовірного демонтажу вирішуватиме робоча група.

Також міськрада вирішила оголосити міжнародний архітектурний конкурс на облаштування простору, обмеженого вул. Стрийською, вул. Героїв Майдану, вул. Д. Вітовського та пл. І. Франка.

Зазначимо, у Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. Минулого тижня Монумент Слави розмалювали  і демонтували деякі елементи.

Ще у травні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення робочої групи, що має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові. Торік у липні ця робоча група вирішала, що з Монументу Слави потрібно демонтувати аварійні частини. Проти цього рішення виступали члени інших ветеранських організацій.

Чиновники зверталися з приводу демонтажу пам'ятника до Інституту національної пам’яті, який вказав, що Монумент Слави у Львові не підлягає обов'язковому демонтажу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.