Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Монумент Слави

П'ятниця, 7 липня 2017, 10:20

Монумент Слави у Львові не підлягає обов'язковому демонтажу, – Інститут національної пам’яті

Монумент Слави

У місті працює робоча група із розгляду питання щодо демонтажу Монументу Слави на вул. Стрийській.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, на засіданні робоча група вирішила скласти кошторис щодо можливої вартості демонтажу Монументу Слави та можливих варіантів музеєфікації пам’ятки, а також проведення архітектурного конкурсу щодо пропозицій майбутнього використання території, де зараз встановлений Монумент Слави.

Остаточне рішення щодо Монументу Слави робоча група має прийняти після отримання вартості можливого демонтажу пам'ятки. 

Зазначимо, Український інститут національної пам’яті наголосив, що Монумент Слави у Львові є пам’ятником, присвяченим опору та вигнанню нацистських окупантів з України, тому не є символікою комуністичного тоталітарного режиму та не підлягає обов’язковому демонтажу.

Нагадаємо, на сесії Львівської міськради наприкінці квітня представники Української Галицької Партії заявили, що якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму, зі Садовим судитимуться через бездіяльність.

Відтак, у травні міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення робочої групи, яка має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові.

Зазначимо, у Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року.

Навесні минулого року на сесії Львівської міськради депутати від Української Галицької Партії вже вимагали знести Монумент Слави у межах закону про декомунізацію. 

Також наприкінці квітня минулого року у Львові невідомі розмалювали Монумент Слави у синьо-жовті кольори. А влітку минулого року Монумент Слави обладнали камерами відеоспостереження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.