Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Монумент Слави

Четвер, 18 травня 2017, 11:31

Садовий створив робочу групу із демонтажу Монументу слави

Монумент Слави

У неї увійдуть історики, науковці й депутати.

Про це повідомив кореспондент Варіантів зі сесії Львівської міської ради.

Сьогодні на сесії міськради міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що вчора підписав розпорядження про створення робочої групи, яка має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові.

Це рішення Садовий прийняв, розглянувши звернення учасника національного та правозахисного руху, політв’язня радянських таборів Ігоря Калинця.

Очолить робочу групу заступник міського голови з розвитку Андрій Москаленко.

До складу цієї групи увійдуть: директор Інституту національної пам' яті Володимир В'ятрович, декан історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Роман Шуст, начальник Академії сухопутних військ України Павло Ткачук, директор комунального підприємства "Доля" Святослав Шеремета, представники Центру міської історії та Українського католицького університету та архітектори.

Із депутатів міськради у складі цієї робочої групи будуть: Тарас Чолій (Українська Галицька Партія), Віталій Свінціцький (Народний контроль), Юлія Хомчин (Самопоміч).

Нагадаємо, на минулій сесії Львівської міськради наприкінці квітня представники Української Галицької Партії заявили, що якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму, зі Садовим судитимуться через бездіяльність.

Зазначимо, у Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року.

Навесні минулого року на сесії Львівської міськради депутати від Української Галицької Партії вже вимагали знести Монумент Слави у межах закону про декомунізацію. 

Також наприкінці квітня минулого року у Львові невідомі розмалювали Монумент Слави у синьо-жовті кольори. А влітку минулого року Монумент Слави обладнали камерами відеоспостереження.

Верховна рада увічнила перемогу над нацизмом та заборонила використання комуністичної символіки в Україні 9 квітня 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.