Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Монумент Слави

Понеділок, 19 лютого 2018, 12:59

Стела львівського Mонументу слави підлягає демонтажу через аварійність

Монумент Слави

Галицька районна адміністрація займатиметься цим питанням.

Про це сьогодні на брифінгу розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Він сказав, що під час одного з засідань спеціальної робочої групи виявлено, що частина елементів конструкції є у гостро аварійному стані.

"Львівська міська рада замовила в Національного університету "Львівська політехніка" дослідження стану ключових кострукцій. Відповідно до висновків цього дослідження частина конструкції є у гостро аварійному стані, відтак підлягає демонтажу. Крім того загальний технічний стан комплексу аварійний
На найближчу п'ятнцю готується проект рішення виконавчого комітету про те щоб Галицька районна адміністрація була замовником робіт з демонтажу. Це буде в порядку денному виконкому. З п'ятниці можна буде почати протиаварійні роботи, встановити спеціальну огорожу. Роботи з цією стелою є технлогічно складними, для цього потрібно великогабаритну техніку", – поінформував Андрій Москаленко.

Він додав, що друге питання якесь вирішуватимуть пралельно з демонатжем стели – містобудівний аналіз цієї території між вулицями Стрийською, Героїв Майдану, Вітовського, площі Івана Франка.

Члени робочої групи не виключають також музеєфікацію елементів Монументу слави, – перенесення їх на територію музею "Територія терору".

Зазначимо, у Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. Минулого тижня Монумент Слави розмалювали  і демонтували деякі елементи.

У травні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення робочої групи, що має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові. Торік у липні ця робоча група вирішала, що з Монументу Слави потрібно демонтувати аварійні частини. Проти цього рішення виступали члени інших ветеранських організацій.

Чиновники зверталися з приводу демонтажу пам'ятника до Інституту національної пам’яті, який вказав, що Монумент Слави у Львові не підлягає обов'язковому демонтажу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.