Зміст статті

27 квітня 2018олександр ковальчук

Монумент за парканом

За парканом Монументу Слави у Львові.

Обгороджений від стороннього ока за 400 тисяч гривень Монумент Слави у Львові.

18 лютого цього року заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко заявив, що стела львівського Mонументу Слави підлягає демонтажу через аварійність. Він сказав, що під час одного з засідань спеціальної робочої групи виявлено, що частина елементів конструкції є у гостро аварійному стані.

"Львівська міська рада замовила в Національного університету "Львівська політехніка" дослідження стану ключових кострукцій. Відповідно до висновків цього дослідження частина конструкції є у гостро аварійному стані, відтак підлягає демонтажу. Крім того загальний технічний стан комплексу аварійний

На найближчу п'ятницю готується проект рішення виконавчого комітету про те щоб Галицька районна адміністрація була замовником робіт з демонтажу. Це буде в порядку денному виконкому. З п'ятниці можна буде почати протиаварійні роботи, встановити спеціальну огорожу. Роботи з цією стелою є технологічно складними, для цього потрібна великогабаритна техніка" – зазначив Москаленко.

У Львові вже неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. 15 лютого цього року місцеві націоналісти розмалювали Монумент Слави та демонтували деякі його елементи. У травні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення робочої групи, що має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові.

Торік у липні ця робоча група вирішала, що з Монументу Слави потрібно демонтувати аварійні частини. Проти цього рішення виступали члени деяких ветеранських організацій Львівщини. Чиновники зверталися з приводу демонтажу пам'ятника до Інституту національної пам'яті, який вказав, що Монумент Слави у Львові не підлягає обов'язковому демонтажу.

23 лютого Львівська міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору".

Замовником проведення протиаварійних робіт Монумента Слави призначили Галицьку РА, а частини конструкції передадуть до музею тоталітарних режимів "Територія Терору". Йдеться про 30-метрову стелу, яка перебуває у аварійному стані. Усі роботи із демонтажу стели стартують з 26 лютого. Що ж до інших елементів меморіального комплексу, то питання щодо їх ймовірного демонтажу вирішуватиме робоча група.

19 квітня депутати Львівської міської ради виділили 413 тисяч гривень для обгородження Монументу Слави у Львові через аварійність пам'ятника.


дрон-відео

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.