Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

mukachevo.net

Понеділок, 14 січня 2013, 14:01

Процедура отримання Шенгену буде спрощена

Країни, що входять у Шенгенську зону, вводять єдиний список вимог на подання візи.

Про це з посиланням на bfm.ru пише Дело.

Сьогодні єдиний список вимог має опублікувати Міністерство закордонних справ України, пише видання.

Уніфікований перелік документів дозволить уникнути виконання майже анекдотичних вимог, зазначають журналісти.

До прикладу, аби подати документи на австрійську візу, зараз слід перекласти всі документи на англійську чи німецьку мову, при тому, що в Німеччині чи Італії таких вимог нема.

Зміни значно спростять роботу туристичних компаній, стверджують їх представники.

«Наприклад, одне консульство вимагає фотографії на світло-сірому фоні, і ми сперечаємось з візовиками туроператорів, чи достатньо світло-сірим є фон, і визначаємо кожен на око і кожен на рівні свого сприйняття кольорів. Інші вимагають лише на світло-блакитному, треті – лише на білому», – розповіла гендиректор однієї з туристичних компаній.

Є в туристичних компаній зараз проблеми і з фінансовими питаннями. Сьогодні багато туристів для подачі віз бронюють готель з безкоштовною відміною, аби перестрахуватись – раптом пізніше передумають і вирішать зупинитись в іншому місці. Однак з окремими країнами так не виходить – деякі посольства приймають просто роздрукований з інтернету папірець бронювання готелю, а от для Австрії, Чехії, Угорщини, Балтійських країн обов’язково має бути 100-відсоткова оплата готелю.

Тим, хто збирається подавати документи на візу найближчим часом, туристичні компанії радять не розслаблятись: все одно буде деякий перехідний період, тому, на всяк випадок, слід підготувати довідки, які вимагає країна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.