Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. С.Крушельницької, 23

google.com.ua

Четвер, 5 серпня 2021, 15:49

Мерія Львова викупила квартиру над музеєм Соломії Крушельницької

вул. С.Крушельницької, 23

Львівська міськрада купила квартиру над музеєм Крушельницької за 1,6 мільйона гривень, щоб розширити установу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львівська міськрада викупила квартиру №8 на третрьому поверсі у будинку на вул. С. Крушельницької, 23, яка знаходиться над музично-меморіальним музеєм ім. Соломії Крушельницької.

Як пояснили у мерії, це приміщення використовуватимуть для потреб музею.

Викуп цієї квартири у лютому цього року погодили депутати на сесії міськради. Як пояснювала тоді директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелени Пайонкевич, загальна площа приміщення становить 59,4 кв.м, а ціна – 1 646 009 грн. Кошти на її закуплю виділили з бюджету Львова.

"Придбання помешкання № 8 у будинку № 23 на вул. Соломії Крушельницької унеможливить подальше пошкодження музею та музейних предметів через систематичні затоплення, а також створить умови для розширення усіх видів музейної діяльності та збільшення кількості відвідувачів" – наголосили у міськраді.

Зазначимо, напиркінці 2017 року мешканці цієї квартири затопили приміщення музею, було пошкоджено паркет, електропроводку, люстри та знищено розписи на стелі. А мешканці квартири, за словами адміністрації музею, не відкривали двері.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.