Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Вівторок, 10 серпня 2021, 14:05

Новий навчальний рік у школах стартує в повноформатному режимі

школа на Львівщині

З вересня у школах розпочнеться звичайний режим повноформатного навчання без ніяких змін в освітньому процесі.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичайному повноформатному режимі. Однак далі формат залежатиме від епідеміологічної ситуації з Covid-19 в Україні та кількості вакцинованих педагогів.

"Covid-19 вже не такий, яким був на початку. Розвиваються нові штами, які більш активні, більш агресивні. Але на початок навчального року ми все-таки розглядаємо ситуацію, коли ще тепло, коли ще немає супутніх сезонних захворювань, що в школу ми підемо в повноформатному режимі" – наголосив  Сергій Шкарлет.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я розглядало три базові сценарії навчання.

Якщо Україна перебуватиме у зеленій зоні, то тоді у школах розпочнеться звичайний режим нормального повноформатного навчання без ніяких змін в освітньому процесі, але з можливостями обирати додаткові заняття за по форматом Всеукраїнської школи онлайн. Якщо ж буде жовта, помаранчева або червона зона, і в школі буде менше 80% вакцинованих педагогів, то навчання відбуватиметься в дистанційному або змішаному режимі.

Він додав, що станом на 15 липня в Україні проти коронавірусу вакцинувалося орієнтовно 35% вчителів.

Додамо, за останні чотири роки чисельність шкіл у області скоротилась на 12,4%, натомість чисельність учнів зросла на 8,4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.