Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Хімічна, 2

google.com.ua

Вівторок, 10 серпня 2021, 15:22

У Львові передбачили 10 мільйонів гривень на квартири для мешканців аварійного будинку на Хімічній

вул. Хімічна, 2

У місті оголосили конкурс на придбання восьми квартир для відселених мешканців з аварійного будинку на вул. Хімічній, 2.

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради оголосив конкурс на придбання житла для відселення мешканців квартир аварійного будинку №2 на вул. Хімічній.

Як йдеться у документі, загалом до кінця цього року у мерії планують придбати для мешканців аварійного будинку вісім квартир на загальну суму у 9 999 853 грн, з них шість – однокімнатні, одна двохкімнатна і трикімнатна квартири:

- однокімнатна квартира – 892 595 грн;
- однокімнатна квартира – 1 032 063 грн;
- однокімнатна квартира – 986 736 грн;
- однокімнатна квартира – 690 366 грн;
- двохкімнатна квартира – 1 373 759 грн;
- однокімнатна квартира – 1 018 116 грн;
- трикімнатна квартира – 2 625 485 грн;
- однокімнатна квартира – 1 380 733 грн.

Площа однокімнатних квартир має становити 45 м², двохкімнатної –53 м², трикімнатної – 80 м². Всі квартири мають знаходитися у Львові, відповідати санітарно-технічним нормам та бути обладнаними внутрішньоквартирними інженерними мережами. У квартирах мають бути встановлені вікна, вхідні двері, міжкімнатні двері, покриття підлоги, сантехнічні прилади, опалення, прилади обліку, виконано фінішне оздоблення стін.

Житло може бути придбаним на вторинному ринку або у новозбудованих будинках, прийнятих в експлуатацію.

Закупівля фінансується за рахунок коштів бюджету Львівської ОТГ.

Нагадаємо у липні цього року депутати міськради виділили 2,5 млн грн на придбання першої квартири для Руслана і Марії Волянських. Загалом міськрада планує придбати квартири для всіх 9 мешканців цього будинку, які станом на сьогодні є виселені з нього, винаймають житло й міськрада сплачує за них орендну плату – 150 тис грн щомісяця. А у бюджеті на цей рік депутати заклали 11 млн грн на придбання для них житла.

Додамо, у 2019 році під час ремонту вул. Замарстинівської компанією "Онур" у будинку на вул. Хімічній, 2, який був збудований у 1939 році без фундаменту, просів фасад і його визнали аварійним. Тоді ж мешканців вирішили відселити.

Причиною руйнування цього будинку у міськраді вважають просідання грунтів під час прокладання підрядною організацією каналізаційного колектора. Натомість депутати міськради вважають, що будинок дав тріщину через  новий каналізайний колектор, який збудували занадто близько до нього, а у місті все ще не встановили винних – осіб, які дозволили це зробити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.