Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

Четвер, 12 серпня 2021, 15:54

Двох посадовців Львівгазу викрили на хабарництві

хабар

Інженера-метролога та керівника однієї з дільниць затримали під час отримання 20 та 9 тисяч гривень хабарів.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України викрила інженера-метролога та керівником однієї з дільниць газорозподільного підприємства АТ "Львівгаз" у вимаганні та отриманні хабарів.

Зокрема, інженер-метролог підприємства вимагав 20 тис грн від мешканця за сприяння у вирішенні питання щодо опломбування газового лічильника без відправлення його на перевірку та не накладення штрафів за виявлені порушення.

 

Натомість керівник однієї з дільниць "Львівгазу" вимагав від своїх підлеглих 50% їхньої місячної заробітної плати.

"Таким чином за півроку з одного співробітника зловмисник отримував більше ніж 30 тис грн "данини". Ділок вимагав гроші за не створення штучних перешкод у виконанні посадових обов’язків. Затримано чоловіка "на гарячому" під час отримання чергової неправомірної вигоди в сумі 9 тис грн" – йдеться у повідомленні.

Відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється причетність керівників усіх ланок АТ "Львівгаз" до протиправної діяльності. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у березні цього року посадовців Львівгазу викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.