Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Кужельний

hromadske.ua

Понеділок, 16 серпня 2021, 15:22

Двоє львів'ян побили фотокореспондента Букв у Києві

Олександр Кужельний

Двоє львів'ян спочатку принижували, а потім побили журналіста після акції протесту "Національного корпусу" під Офісом президента.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

У суботу, 14 серпня, двоє львів’ян 2001 та 2004 років народження, які були учасниками акції протесту "Національного корпусу" під Офісом президента у Києві спочатку принижували, а потім нанесли тілесні ушкодження фотокореспонденту видання "Букви" Олександру Кужельному.

Слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України та повідомили про підозру зловмисникам, за скоєне їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Також поліцейські звернулися до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів. Співробітники поліції встановлюють роль інших учасників у скоєному правопорушенні.

"Вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. Розкаяння, матеріальна компенсація витрат на лікування журналіста може бути врахована судом під час винесення вироку. Також нагадуємо, що членство в будь-яких громадських формуваннях чи політичних організаціях не звільняє від відповідальності за скоєння правопорушення" − йдеться у повідомленні.

Зазначимо, як повідомило видання "Букви", 14 серпня після акції "Зупинимо капітуляцію", яка відбулася під Офісом президента Олександра Кужельного наздогнала група осіб, які в агресивній формі вимагали видалення фотографій, які було зроблено кореспондентом під час заходу, та застосували проти нього силу. Нападники фільмували все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу.

Нападників розшукали представники "Нацкорпусу", коли вони прямували у потягу з Києва. А пізніше хлопці під наглядом лідера "Нацкорпусу" Андрія Білецького перепросили у Олександра Кужельного та заявили, що побили фотокореспондента, тому що "отримали неправдиву інформацію".

Нагадаємо, у 2018 році директора львівського комунального підприємства "Збиранка" оштрафували на 119 гривень за перешкоджання журналістській діяльності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.