Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судове засідання

suspilne.media

Середа, 18 серпня 2021, 14:43

Суд арештував львів'янина, який побив журналіста Букв у Києві

судове засідання

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з підозрюваних у нападі на фотокора "Букв", а іншому − цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомило "Суспільне".

Сьогодні, 18 серпня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи підозрбваним у нападі на журналіста видання "Букви" Олександа Кужельного.

Суд заарештував на 60 діб одного з підозрюваних у нападі на фотокора "Букв" − Микиту Губського. Натомість адвокат Губського Едуард Вербінець зазначив, що клопотання про тримання під вартою на 60 днів є "перевищенням влади, службових повноважень з боку органів прокуратури та досудового слідства". Він повідомив, що звернувся до Державного бюро розслідувань із заявою про порушення кримінальних проваджень щодо слідчого та прокурора, які оголосили про підозру та вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.

За його словами, у цій справі не можна застосувати домашній арешт чи тримання під вартою, оскільки "підозрюваний визнав свою вину". Вербінець зазначив, що "він молодий, тестостерон зробив своє". Підозрюваний Микита Губський стверджує, що не має стосунку до "Нацкорпусу". Додав, що є фанатом футбольного клубу "Карпати".

"Вибачився, тому що зрозумів, що вчинив злочин, за який я готовий відповісти" − повідомив Микита Губський.

Натомість другому підозрюваному − сімнадцятирічному Антону Голощапову − суд у закритому судовому засіданні обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю до 15 жовтня включно. Голощапов є уродженцем Львова, а у Києві він подавав документи до вишу.

Нагадаємо, як повідомило видання "Букви", 14 серпня після акції "Зупинимо капітуляцію", яка відбулася під Офісом президента Олександра Кужельного наздогнала група осіб, які в агресивній формі вимагали видалення фотографій, які було зроблено кореспондентом під час заходу, та застосували проти нього силу. Нападники фільмували все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу.

Нападників розшукали представники "Нацкорпусу", коли вони прямували у потягу з Києва. А пізніше хлопці під наглядом лідера "Нацкорпусу" Андрія Білецького перепросили у Олександра Кужельного та заявили, що побили фотокореспондента, тому що "отримали неправдиву інформацію".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.