Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

реклама ліків

Четвер, 19 серпня 2021, 15:16

В Україні планують запровадити мораторій на рекламу ліків

реклама ліків

РНБО доручив Кабміну розробити документ, який забороняє рекламу лікарських препаратів в Україні.

Про це йдеться в указі Президента України №369/2021 від 18 серпня 2021 року.

Президент Володимир Зеленський оприлюднив у своєму указі рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким Кабінету міністрів доручили розробити мораторій на рекламу ліків і медичних препаратів.

Зокрема, уряд, у рамках Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 року, повинен ввести до 1 січня 2024 року мораторій на рекламу лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактики, методів діагностики, методів лікування і реабілітації на телебаченні і радіо, а також у засобах масової інформації.

Також Кабміну необхідно забезпечити реальний контроль за дотриманням правил рецептурного відпуску лікарських засобів та уникнення призначення пацієнтам великої кількості різних медпрепаратів або лікувальних процедур.

У РНБО зазначають, що застосування таких заходів повинно мінімізувати шкідливий вплив самолікування на здоров'я українців.

Нагадаємо, з червня в Україні розпочали видавати електронні лікарняні, а з версня такі послуги мають запровадити у всіх лікарнях країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.