Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Матвіїв

П'ятниця, 20 серпня 2021, 11:20

У Львові встановлять пам'ятну таблицю учаснику АТО і журналісту Тарасу Матвіїву

Тарас Матвіїв

Інформаційну таблицю Тарасу Матвіїву облаштують на фасаді будинку, де знаходиться факультут журналістики ЛНУ. Ім. І. Франка.

Сьогодні, 20 серпня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив встановлення інформаційної таблиці Герою України Тарасу Матвіїву на вул. Генерала Чупринки.

Зокрема, з метою увіковічення пам’яті учасника АТО, журналіста Тараса Матвіїва, який загинув влітку 2020 року на Донбасі, на фасаді будинку №49 на вул. Генерала Т. Чупринки у Львові, де знаходиться факультет журналістики ЛНУ імені Івана Франка, встановлять інформаційну таблицю.

Замовником на проектування, виготовлення і встановлення інформаційної таблиці визначили представника ініціативної групи Антона
Петрівського, який у грудні минулого року звернувся до міськради із проханням встановити таку таблицю. Він також погодити текст інформаційної таблиці з управлінням культури міськради.

Нагадаємо, Тарас Матвіїв загинув 10 липня під Троїцьким, що на Луганщині. Він був депутатом Жидачівської міської ради до січня 2019 року, активістом руху "Стоп, лісоцид!". Під час Революції Гідності Тарас Матвіїв був учасником 3-ї сотні Самооборони Майдану.

У липні 2020 рокупрезидент Володимир Зеленський посмертно нагородив Матвіїва званням Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Ще у 2016 році Варіанти розповідали, як жидачівські активісти разом з Тарасом Матвіївим намагаються протистояти варварським вирубкам і вивезенню лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.