Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр трасплантології

city-adm.lviv.ua

Середа, 25 серпня 2021, 16:05

У Лікарні швидкої медичної допомоги Львова відкрили Центр трансплантології

Центр трасплантології

У лікарні швидкої допомоги запрацював перший в Україні Центр трансплантології.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Сьогодні, 25 серпня, у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова відкрили перший в Україні Центр трансплантології з операційними та реанімацією всередині.

У новоствореному центрі є дві нові операційні, сім реанімаційних ліжок та десять палатних.

"Ми мали презентацію у цій лікарні в лютому минулого року, а сьогодні відкрилось відділення з усіма умовами, бо раніше це все було на різних площах, в різних операційних. А тепер ми маємо спеціальне місце для таких операцій – операцій на нирках, печінці. Операції серця ми робимо в іншому крилі. Думаю, що аналогів такого відділення зараз в Україні нема. Ми б хотіли, щоб таких відділень було більше, щоб люди могли отримати якісну допомогу. Сьогодні це відділення відкривається до 30-річчя Незалежності України. Було вже зроблено більше 30 операцій, врятовано людських життів за цей рік. І навіть зараз, у цю хвилину, відбуваються трансплантації, є посмертний донор і зараз проводимо дві операції" − повідомив генеральний директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

Зазначимо, наразі Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова серед лідерів в українській трансплантології. Від початку 2021 року в лікарні пересадили 32 органи, а загалом виконали 54 трансплантації. 

Нагадаємо, у червні Meest подарував лікарям клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові нову комплексну систему для виконання аритмологічних операцій виробництва компанії Boston Scientific (USA).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.