Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

міні-ГЕС у Карпатах

Четвер, 26 серпня 2021, 11:24

У Бісковицькій тергромаді збудують мікро ГЕС

міні-ГЕС у Карпатах

ТОВ "Альтернативний стандарт" планує збудувати мікро ГЕС встановленою потужністю до 200 кВт на річці Стрв'яж у селі Бісковичі.

Про це йдеться у заяві про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки до детального плану території земельної ділянки для будівництва мікро ГЕС.

В селі Бісковичі Самбірського району на річці Стрв'яж планують збудувати мікро ГЕС встановленою потужністю до 200 кВт. Збудувати мікро ГЕС збираються в межах населеного пункту на земельній ділянці площею 0,3950 га.

Планується, що будівництво мікро ГЕС покращить рівень електропостачання прилеглого регіону, сприятиме зарибленню річки Стрв'яж та покращить якість води, а також буде створено до чотирьох постійних робочих місць для місцевого населення (три чергові електрики ти один енергетик).

Зазначимо, підставою для розроблення детального плану території земельної ділянки для будівництва мікро ГЕС є рішення Бісковицької сільської ради № 778 від 15 квітня 2021 року. Тоді Бісковицька сільська рада надала ТОВ "Альтернативний стандарт" дозвіл на розроблення детального плану території земельної ділянки орієнтовною площею 0,1000 га для будівницва мікро ГЕС.

За даними аналітичної системи YouControl ТОВ "Альтернативний стандарт" зареєстроване у 2019 році у Львові, основний вид діяльності − виробництво електроенергії. Засновники − Галина Петровська та Володимир Чорний.

Нагадаємо, німецька компанія планує збудувати на річці Стрий в Східницькій ОТГ міні-гідроелектростанцію.

Додамо, у 2016 році Варіанти дослідили ситуацію із будівництвом міні-ГЕС  на карпатських річках та вияснили, чого мешканці навколишніх сіл виступили проти цього будівництва. Детальніше – у статті "Бісові ГЕСи Закарпаття".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.