Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Тарасюк

dbr.gov.ua

Четвер, 26 серпня 2021, 14:34

Скандальний Тарасюк став заступником директора ДБР у Львові

Анатолій Тарасюк

Анатолія Тарасюка, дочка якого потрапила у скандал, призначили заступником директора Державного бюро розслідувань у Львові.

Про це йдеться на сайті Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові.

З 17 серпня цього року Анатолій Тарасюк став заступником директора ДБР у Львові.

Тарасюк, уродженець Волинській області, з листопада 2020 року й до цього часу очолював управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках ЦА ДБР. Проти його призначення на цю посаду виступила Адвокатська дорадча група, яка захищає інтереси родин героїв Небесної сотні.

У 2012-2014 роках він обіймав посаду директора Навчально-наукового інституту Національної академії СБУ.

Впродовж 1994-2020 років він працював у Службі безпеки України на посадах слідчого, старшого слідчого в особливо важливих справах, заступника начальника слідчого відділу, а також обіймав рядові та керівні посади в оперативних підрозділах ЦУ СБУ.

Цьогоріч він отримав звання доцента та ступінь доктора юридичних наук.

Згідно із його декларацією про доходи за 2020 рік, Тарасюк заробив 1 639 053 грн доходу, зберігає 950 000 грн і 57 000 доларів готівки, має земельну ділянку у Криму та дві квартири у Києві. 

Нагадаємо, у травні цього року дочка Тарасюка та судді Печерського суду Крістіни Константінової Анастасія Константінова потрапила у скандал – через заборону в'їзду вдо України російського співака Басти вона нецензурно відгукнулася про українців та закликала їх змиритися з російською окупацією Криму.

Додамо, 3 грудня 2019 року Верховна Рада схвалила законопроект про удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань, поданий Володимиром Зеленським.

Йдеться про переведення до ДБР слідчих і прокурорів, які розслідували в Генеральній прокуратурі справи Майдану, а також призначення глави ДБР президентом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.