Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський університет імені Івана Франка

Четвер, 26 серпня 2021, 16:34

В Україні позбавлятимуть ступеня бакалавра та магістра через плагіат

Львівський університет імені Івана Франка

Уряд затвердив порядок позбавлення ступеня бакалавра та магістра через порушення академічної доброчесності.

Про це повідомила Українська правда.

Сьогодні, 26 серпня, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні затвердив порядок позбавлення ступеня бакалавра та магістра через порушення академічної доброчесності, зокрема через плагіат.

Позбавити ступеня можуть при виявлення, зокрема у кваліфікаційній роботі, академічного плагіату, фабрикацій, фальсифікацій, списування, обману, хабарництва.

Скасувати ступінь може навчальний заклад, який ухвалив рішення про його присудження. Людина також самостійно може відмовитися від ступеня вищої освіти до подання експертного висновку, подавши заяву у виш.

Дія Порядку поширюватиметься на рішення про присудження ступенів вищої освіти "молодший бакалавр", "бакалавр" і "магістр" та присвоєння відповідних кваліфікацій.

Якщо рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації скасують, диплом бакалавра або магістра стане недійсним.

"Урядом ухвалено важливе рішення, а саме − створення правових умов, які будуть стимулювати здобувачів освіти дотримуватись академічної доброчесності та нести відповідальність у разі порушень. 

Важливо, що відтепер на державному рівні чітко визначені процедура ухвалення рішення про скасування ступеня чи кваліфікації фахівця й коло уповноважених на такі дії суб’єктів. Мова виключно про заклади вищої освіти" − повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, ЛНУ імені Івана Франка та НУ "Львівська політехніка" потрапили до рейтингу найкращих університетів світу QS World University Rankings 2022, а президент Володимир Зеленський анонсував створення нового університету, який готуватиме фахівців з питань безпеки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.