Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа в селі Біле

varta.org.ua

П'ятниця, 27 серпня 2021, 10:52

На Перемишлянщині закрили школу в селі Біле через брак учнів

школа в селі Біле

Діти ходитимуть до школи в сусіднє село Дунаїв за 7 км.

Про це повідомила прес-служба політичної партії "Варта".

Ще 6 серпня Перемишлянська міська рада прийняла рішення ліквідувати Білецький заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів.

У школі в селі Біле Перемишлянської ОТГ навчалося 19 учнів. Як йдеться у рішенні Перемишлянської міської ради, школу закрили "зважаючи на складну демографічну ситуацію на території села Біле" та з метою створення "оптимальної мережі закладів загальної середньої освіти, необхідних умов для надання якісної освіти, забезпечення доступності, урізноманітнення освітніх послуг, підвищення економічної ефективності використання матеріально-технічних, кадрових і фінансових ресурсів".

Натомість, мешканці села Біле зібрали 175 підписів проти закриття школи. Вони зазначають, що між селами Біле та Дунаїв відсутнє належне дорожнє покриття та просили залишити у селі хоча б початкову школу.

У будівлі школи є індивідуальне опалення, санвузли, замінені вікна, а протягом літнього періоду батьки за власні кошти зробили ремонти у класах.

Зазначимо, приміщення школи в селі Біле передали на баланс Перемишлянської міської ради.

Нагадаємо, у Дрогобичі депутати міськради вирішили ліквідувати гімназію №15, а учнів та викладачів перевести до ліцею №3.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.