Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Укрпошта

Понеділок, 30 серпня 2021, 15:08

Газета Експрес заборгувала Укрпошті понад 6 мільйонів за збільшення ваги тиражів

Укрпошта

Укрпошта вимагає відшкодувати понад 6 мільйонів гривень витрат, за те що у 2017 році газета "Експрес" збільшила шпальтість газети.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 19 серпня 2021 року у справі № 914/256/18.

19 серпня Господарський суд Львівської області поновив провадження у справі за позовом АТ "Укрпошта" до ТОВ "Експрес медіа сХаб" про стягнення грошових коштів за доставку періодичних видань. Підготовче засідання у справі відбудеться 6 вересня.

Ще у 2018 році АТ "Укрпошта" звернулось до суду з позовною заявою про стягнення з ТОВ "Експрес медіа сХаб" 6 192 588, 63 грн.

Як йдеться у документах, між АТ "Укрпошта" ТОВ "Експрес медіа сХаб" з 2015 року діяв договір-доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою. За умовами договору в разі виходу друком газети більшим обсягом, видавець мав провести доплату за експедирування і перевезення газети з додатковою кількістю полос, за умови, що таке збільшення обсягу тягне за собою витрати Укрпошти, що є більшими за розрахункові.

Як стверджує позивач, з січня 2017 року по грудень 2017 року "Експрес медіа сХаб" збільшив обсяг шпальтості (полосності) газети, що призвело до збільшення загального обсягу (ваги) тиражів, в результаті чого Укрпошта понесла додаткові витрати.

ПАТ "Укрпошта" за січень - грудень 2017 року доставило передплатникам додаткових сторінок газет ТОВ "Експрес Медіа сХаб" загальною вагою 203 120, 8 кг, що за діючими тарифами доставки дорівнює 6 192 588,63 грн.

Зазначимо, у травні 2021 року суд задовольнив клопотання Укрпошти про призначення судово технічної експертизи. Її має провести Львівський науково-дослідному інститут судових експертиз, а її вартість становитиме 98 847,36 грн.

Для проведення експертизи експерт просить надати письмовий дозвіл на проведення вирізок паперу вздовж вільного від друкованого тексту краю кожного аркушу, кожного видання газети "Експрес" за 2017 рік. 

Нагадаємо, у Львові заступницю головного бухгалтера філії Укрпошти судитимуть у справі за фактами підробки документів та привласнення чужих коштів у розмірі 721 тисяча гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.