Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Нацполіція

Вівторок, 31 серпня 2021, 15:35

На Дрогобиччині жінці, яка отримувала соціальну допомогу, інкримінують шахрайство

Нацполіція

Жінка отримувала соціальну допомогу на догляд за інвалідом, з яким проживає, приховавши, що виїжджала до Польщі на тривалий період. 

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

49-річна мешканка міста Стебник отримувала соціальну допомогу на догляд за інвалідом, з яким проживає, приховавши відомості про те, що виїжджала за межі України на тривалий період.

Як встановили правоохоронці, жінка оформила в органах соціального захисту статус "особи, яка проживає разом з особою з інвалідністю, що потребує постійного догляду", й у 2017 році їй було призначено соціальну допомогу на догляд за інвалідом.

Проте протягом 2017-2020 років зловмисниця неодноразово виїжджала на тривалий термін до Республіки Польща, однак приховала ці відомості від органів соцзахисту, продовжуючи отримувати компенсаційні виплати. Таким чином підозрювана незаконно заволоділа грошовими коштами державного бюджету.

Слідчі повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання − позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.