Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

ssu.gov.ua

Середа, 1 вересня 2021, 10:16

У Львові виготовляли фальшиві ID-картки

затримання

СБУ з правоохоронними органами США ліквідувала злочинне угруповання, яке виготовляло підроблені документи та рекламувало їх у мережі Darknet.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

СБУ у співпраці із правоохоронними органами США припинила діяльність угруповання із виробництва підроблених документів, яке діяло на території Львова. Зловмисники виготовляли високоякісні фальшивки, здебільшого ID-карти країн Європейського Союзу, а також інші дозвільні документи.

Зловмисники "спеціалізувалися" на виготовленні підроблених документів будь-якої складності, а свої послуги рекламували через анонімний сервер у мережі Darknet.

"Зазвичай вони виготовляли фальшиві ID-карти, які давали змогу незаконно перетинати кордон різних країн. Їхніми клієнти здебільшого були нелегальні мігранти з країн Близького Сходу, які хотіли "легалізуватися" на території "західних країн" − йдеться у повідомленні.

Зловмисники виготовляли кілька десятків фальшивок на місяць, переправляли підробки за кордон через водіїв міжнародних перевезень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фігурантів та у приміщеннях, де виготовляли підроблені документи, у ході яких виявили та вилучили печатки, бланки, голограми, комп’ютерну техніку, задіяну в процесі виготовлення та збуту підроблених документів.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.