Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Понеділок, 13 вересня 2021, 17:05

З початку року на Львівщині зросла кількість вільних вакансій

Центр зайнятості

У вересня кількість вільних робочих місць у області збільшилася на 2,6 тисяч, порівняно із січнем цього року.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 вересня цього року у Львівській області налічується 5,8 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, що на 2,6 тисяч більше, ніж у перші дні січня 2021 року.

"В основному пропонується робота кваліфікованим робітникам з інструментом, професіоналам, персоналу сфери торгівлі і послуг, а також робітникам по обслуговуванню обладнання і машин" – пояснив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, на Львівщині зменшується число безробітних: напередодні нового року за сприяння служби зайнятості роботу на Львівщині шукали 28,2 тисячі безробітних, а на початку вересня – на 10,3 тисяч менше, тобто 17,9 тисяч осіб.

Дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили сягнув позначки один до трьох, тоді як станом на 1 січня 2021 року за одну вакансію конкурували 8 безробітних.

"Процеси, що відбуваються у економіці регіону чи країни, закономірно впливають на ситуацію у сфері зайнятості. Якщо торік через пандемію та її наслідки фірми та компанії вимушено скорочували обсяги виробництва, а рівень безробіття стрімко зростав, то із січня поточного року ринок праці поволі починає відновлюватися: збільшується кількість заявлених працедавцями вакансій, зменшується число безробітних" – наголосили у центрі зайнятості.

Нагадаємо, станом на 1 серпня у області в центрах зайнятості перебувало 27,2 тисячі безробних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.