Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 22 вересня 2021, 13:50

У Львові готуються до обрання старости

Львів

Андрій Садовий створив робочу групу для підготовки положень про старосту, старостинські округи Львівської МТГ і обрання кандидата на цю посаду.  

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №380 від 3 вересня 2021 року.

Андрій Садовий розпорядився створити робочу групу для підготовки положень про старосту, старостинські округи Львівської МТГ та проведення громадського обговорення кандидатури старости.

"З метою підготовки Положення про старосту Львівської міської територіальної громади, Положення про старостинські округи у Львівській міській територіальній громаді та Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости утворити робочу групу з підготовки Положення про старосту Львівської міської територіальної громади, Положення про старостинські округи у Львівській міській територіальній громаді та Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости" – йдеться у документі. 

Керівницею робочої групи стала керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва, а секретарем – заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

До складу групи також увійшли п'ятеро депутатів Львівської міської ради: Дмитро Колесник (Самопоміч), Наталія Шелестак (Варта), Віталій Троць (Голос), Володимир Марусяк (ЄС), Любомир Мельничук (Варта).

Робоча група має підготувати та подати на розгляд міської ради до 30 вересня цього року проекти положень про старосту і старостинські округи та порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости.

Нагадаємо, у квітні цього року Верховна Рада прийняла законопроект щодо розвитку інституту старост, яким передбачається, що старости зможуть надавати адміністративні послуги мешканцям громад на місці, заощаджуючи час, який потрібний для поїздки до центра громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.