Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аеромедична евакуація

Фб Львівського центру екстреної меддопомоги

Середа, 8 вересня 2021, 13:17

За два роки на всій території України планують запровадити аеромедичний простір

аеромедична евакуація

МВС на базі ДСНС планує створити єдиний аеромедичний простір та збільшити кількість гелікоптерів.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області на своїй стоірнціу Фейсбуці.

Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, до кінця 2023 року по всій території держави у рамках проекту "Єдиний аеромедичний простір" цілодобово чергуватимуть гелікоптери.

"Єдиний аеромедичний простір – це єдиний вимір порятунку людського життя, який дозволить швидко доставляти особу, яка травмована, до лікарні. Аеромедичний простір передбачає покриття всієї України, пацієнт зможе бути доставлений до будь-якої точки за 45 хвилин, а радіус чергування – 250 км" – наголосив Монастирський.

За його словами, також планують створити європейський хаб авіаційної безпеки, який передбачає побудову Ситуаційного центру моніторингу, що аналізуватиме супутникові термознімки. Отримана інформація дасть змогу попередити до 90% пожеж, ліквідувавши їх місцевими силами.

"Ми хочемо, як мінімум, подвоїти кількість літаків, які працюють на пожежах – це літаки АН-32п. Для цієї мети будуть задіяні наші українські потужності, літаки будуть переобладнувати на пожежні і крім потреб України, ми бачимо можливість, в тому числі на комерційній основі, допомагати сусіднім країнам" – додав Денис Монастирський.

Крім цього, планується розширення проекту добровільних пожежних команд.

Нагадаємо, Варіанти писали про особливості експериментального проєкту з аеромедичної евакуації на Львівщині у статті "Чудасія на віражах".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.