Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. І.Біберовича

google.maps

П'ятниця, 10 вересня 2021, 12:40

Суд повернув незаконно вилучену земельну ділянку на вул. Біберовича у комунальну власність

вул. І.Біберовича

Земельну ділянку на вул. І. Біберовича, яку незаконно привласнило ТОВ "Яворівбуд-інвест", повернули у власність громади Львова.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду відмовив ТОВ "Яворівбуд-інвест" у задоволенні касаційної скарги. Верховний Суд залишив без змін Постанову Західного апеляційного господарського суду, якою витребувано з чужого незаконного володіння земельну ділянку площею 0,577 га на вул. І. Біберовича у Львові у комунальну власність.

"Суд остаточно повернув земельну ділянку на вул. Біберовича громаді. Незаконна реєстрація майна − це один клік в реєстрі. А щоб повернути майно громаді − треба 5 років судитися. Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду відмовлено у задоволенні касаційної скарги ТОВ "Яворівбуд-інвест" − повідомила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, у 2019 році Львівська місцева прокуратура №2 виявила факт незаконного вибуття з комунальної власності територіальної громади Львова земельної ділянки вартістю майже 520 тис грн.

Тоді прокуратура звернулася до Господарського суду Львівської області із вимогою витребувати ділянку на вул. І. Біберовича у м. Львові, площею 0,577 га з чужого незаконного володіння та скасувати на нього державну реєстрацію права власності, оскільки міська рада рішення про відчуження цієї землі не приймала, а державний акт на право приватної власності не видавався. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.