Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Понеділок, 13 вересня 2021, 11:28

СБУ попередила розкрадання 300 мільйонів гривень під час закупівлі ноутбуків для вчителів

школа у Львові

Кіберфахівці СБУ запобігли масштабному розкраданню держкоштів на урядовій програмі "Ноутбук – кожному вчителю".

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці у Фейсбуці.

За даними Служби безпеки України, зловмисники намагалися організувати механізм відкатів при закупівлі близько 60 тисяч ноутбуків. Сума афери становила б 30% "відкатів" від субвенції, а це – близько 300 мільйонів гривень.

Співробітники спецслужби попередили про схему Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти, які займаються цією субвенцією.

Як пояснив т.в.о. начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, окремі особи хотіли забезпечити протиправну змову учасників ІT-ринку та заявляли при цьому, що вони нібито уповноважені на це керівництвом Міністерства цифрової трансформації України.

Натомість міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що договори по всій країні направлено на повторну експертизу, субвенція не зупиняється, міністерство ретельно проаналізує умови договорів.

Зазначимо, у липні Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки заявили про плани закупити 60 тисяч ноутбуків для вчителів до кінця 2021 року. У першій черзі – заклади загальної та середньої освіти з кількістю щонайменше 250 учнів та опорні заклади з кількістю щонайменше 200 учнів. У другій черзі – заклади загальної середньої освіти з кількістю менше ніж 100 учнів.

Загальна сума субвенції на закупівлю ноутбуків становить 980 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.