Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Площа Ринок, 42

Вівторок, 21 вересня 2021, 13:15

У Львові за майже два мільйони гривень відреставрують пам'ятку архітектури на Площі Ринок

Площа Ринок, 42

Львівська міськрада замовила за 1,6 млн грн реставрацію будинку на Площі Ринок, 42.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради оголосило тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи будинку-пам'ятки архітектури національного значення на Площі Ринок, 42 у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартує 23 вересня, а очікувана вартість послуг становить 1 670 647 грн.

Як вказано у закупівлі, підрядник повинен здійснити реставрацію фасад будинку, відремонтувати дах (передбачити захист від вогню та блискавок) та терасу, влаштувати дощову каналізацію.

Зазначимо, будинок на Площі Ринок, 42 – кам'яниця Седмирадських – є пам'яткою архітектури національного значення та входить до світової спадщини ЮНЕСКО. Будинок збудований у XVIII столітті та перебудований у XIX столітті.

Нагадємо, ще влітку 2020 року у місті погодили створення інклюзивного мистецького центру на Площі Ринок, 42. Тоді ж у міськраді заявляли, що загальна реставрація приміщень у будинку та облаштування центру обійдеться у 5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.