Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Показ мод

Інстаграм Оксани Полонець

Вівторок, 14 вересня 2021, 13:00

Львів’янка Роксолана Богуцька провела показ мод у Нью-Йорку

Показ мод

Українські дизайнерки Оксана Полонець та Роксолана Богуцька провели показ мод сучасного українського одягу з мотивами етніки.

Про це повідомляє Голос Америки.

10-го та 12-го вересня в Українському народному домі у Нью-Йорку, і в Мистецькому музеї м. Монтклеар (Montclair Art Museum, Montclair, NJ) відбулись благодійні дизайнерські покази мод українських дизайнерок Оксани Полонець та Роксолани Богуцької.

Організаторами є союзянки 137-го відділу СУА. Зібрані кошти від кожного проданого квитка, а також аукціону та лотереї, які проводились у рамках показу підуть на підтримку дітей з інвалідністю в Україні, дітей реабілітаційного центру "Джерело", а також на реалізацію програм Союзу українок Америки, зокрема, навчальних стипендій для дітей з малозабезпечених сімей. 

"Для мене важливо, щоб Україна процвітала. Українки в Америці також прагнуть підтримати Україну. Дуже рада бути в цій команді, бо разом творити добрі справи набагато краще", – зазначила Оксана Полонець.

"Нові технології, тканини чи пошиття – це все у світі давно зробили або роблять краще, ніж в Україні. Дивувати світ можемо найціннішим, що у нас є, – нашою культурою. Ми їх дивуємо колекціями з використанням наших традицій — так вони відкривають для себе Україну", – ділиться Роксолана Богуцька.

Оксана Полонець – дизайнерка та власниця бренду ексклюзивного вишитого вбрання. Має понад 16 років досвіду на світовому ринку. З власними колекціями відвідала понад 20 країн (Канада, США, Німеччина, Австрія, Греція, Туреччина, Об’єднані Арабські Емірати, Таїланд, Малайзія, Сінґапур, Швейцарія й інші). Філіали бренду працюють у Києві, Львові, Чикаґо та Сінґапурі.
Здобула першу перемогу в міжнародному конкурсі дизайнерів «Автограф» та отримала "Золотий знак якості" (2006). Сукні бренду Polonets були представлені на червоній доріжці церемонії вручення кінопремії "Оскар" у Лос-Анджелесі (2016). Бренд нагороджено "Золотим знаком якості національних товарів і послуг" (2017).
Серед замовників одягу – експерша леді України Марина Порошенко, співачки Катя Бужинська, Оксана Пекун, Наталія Валевська, Анжеліка Рудницька, акторка Ольга Сумська. Одяг для переможниці конкурсу краси «Королева України» для поїздки на міжнародний конкурс (2007), дебютанток Віденського балу (2020) теж було виготовлено в дизайн-студії Оксани Полонець. А ще багато українок, які проживають у США та Канаді, зі задоволенням носять одяг від Оксани Полонець. Її роботи – це одяг в українському стилі, від повсякденного до весільного, а кожне творіння – це поєднання елегантності, неповторності, комфорту та краси.

Роксолана Богуцька – дизайнерка, власниця однойменного бренду одягу. Авторка багатьох колекцій жіночого одягу напрямку прет-а-порте. Це моделі одягу, які створюють у малих кількостях, щоб гарантувати ексклюзивність купленого вбрання. У світі цей стиль межує з мистецтвом.
Вона – одна з переможниць Всеукраїнської премії "Жінка III тисячоліття" 2006 року. Потрапила до переліку 12 найкращих колекцій весна/літо 2010-го за версією порталу Fashion Insider Magazine. Дизайнерку запросили як спеціальну гостю XVIIІ Міжнародного конкурсу для дизайнерів одягу The Golden Thread; вона брала участь у Vancouver Fashion Week (Канада); Latino Fashion Week (Чикаґо); Runway Fashion Show (Дубай); Ukrainian Fashion Week (Чикаґо); представляла колекції в Нью-Йорку в Ukrainian Institute of America на запрошення представника України при Організації Об’єднаних Націй (ООН), у Вашинґтоні за підтримки Посольства України.
Серед замовників її одягу – колишні перші леді України Катерина Ющенко та Марина Порошенко, Руслана Лижичко (дизайнерка створила костюми для виступу й її туру "Дикі танці", коли співачка здобула перемогу на конкурсі "Євробачення" 2004 року).
Бренд Roksolana Bogutska пропонує поєднання елегантної розкоші та сміливої сучасності, суміш українських етнічних мотивів і сучасних модних тенденцій. Сукні, блузи, верхній одяг жіночих та елегантних силуетів виконані з натуральних тканин: шовку, шифону та вовни. Розробка та друк власних принтів на тканині, вишивка, плетіння – багаторічна основа колекцій дизайнера.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.