Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 17 вересня 2021, 10:45

У Львові забудовнику дозволили звести житловий комплекс на Топольній в обмін на школу

будівництво у Львові

Депутати змінили цільове призначення земельної ділянки на вул. Топольній, 4 під будівництво житла з умовою, що забудовик збудує школу.

Вчора, 16 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про затвердження ТОВ "Дизайн-Майстер" проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (зміна цільового призначення) на вул. Топольній, 4.

"За" проголосувало 50 депутатів.

Згідно із документом, з проханням змінити цільове призначення земельної ділянки на вул. Топольній, 4, загальною площею у 0,4399 га, щоб мати змогу розпочати житлове будівництво до міськради ще у червні 2021 року звернулося ТОВ "Дизайн-Майстер".

Ця територія знаходиться в Шевченківському районі, в зоні регулювання забудови Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови.

На вул. Топольній, 4 ТОВ "Дизайн-Майстер" планує збудувати багатоповерховий житловий будинок з об'єктами громадського обслуговування на рівні першого поверху.

Земельну ділянку забудовнику надали в оренду на 5 років. Орієнтовна орендна плата за рік становить становить 235 000 грн.

Як повідомила пресслужба Львівської міськради, міська колегія погодила зобов'язання щодо забудовника про будівництво навчального закладу на 3 000 кв. м. на вул. Топольній. Реалізація ухвали буде можливою за умови, що забудовник виконає зобов'язання щодо будівництва навчального закладу.

"Ми із забудовниками вийшли на те, що поруч із житлом на цій ділянці можливо збудувати цей заклад. Це фактично міжшкільний ресурсний центр, який дозволить розвантажити школу. Він становить близько 3 тис м кв. Чекаємо на гарантійний лист від забудовника" − повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Дизайн-Майстер" зареєстроване у 2001 році у Львові, на вул. Топольній, 4. Основний вид діяльності − Виробництво інших дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Засновники − Віктор Романинець, Михайло Ірод, Анізія Пилиз та Олена Кунець. 

Зазначимо, цю ж земельну ділянку, для якої змінили цільове призначення, у 2019 році Львівська міська рада надала ТОВ "Дизайн-Майстер" в оренду під обслуговування виробничих приміщень. Також за адресою Топольна, 4 будують житловий комплекс Avalon Flex.

Нагадаємо, депутати підтримали розроблення ДПТ, що передбачає будівництво житлового кварталу на території фабрики перо-пухового виробництва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.