Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 20 вересня 2021, 11:51

Львів змагатиметься за титул молодіжної столиці Європи-2024

Львів

У фіналі конкурсу за титул Молодіжної столиці Європи 2024 змагатимуться ще три міста: Веспрем (Угорщина), Гент (Бельгія) та Кишинів (Молдова).

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 20 вересня, у Львові подадуть заявку для участі у фіналі конкурсу за титул Молодіжної столиці Європи 2024.

"Місто Львів стало першим містом незалежної України, яке вийшло у фінал конкурсу за титул Молодіжної столиці Європи. Для Львова це досить висока честь. У нас є ще 3 конкуренти: угорський Веспрем, бельгійський Гент та молдовський Кишинів.

Сьогодні − важливий день для нашого міста, адже ми подаємо фінальну заявку Львова на цей конкурс. Ми вже пройшли три ключові стадії змагань і попереду головна боротьба у Брюсселі. Заявка на фінал готувалась великою командою молодих людей, з якими можна буде поспілкуватись сьогодні на урочистому надсиланні аплікації" − повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Зазначимо, лозунг заявки: "Molo is a new youth". У статусі Молодіжної столиці Європи Львів планує розкрити концепцію трьох складових "Molo": molo is individual; molo is #YouthEnvironments; molo is city.

Від 2022 до 2024 років планують впровадити 125 проєктів, з них 9 флагманських та втілити в життя не менше ніж 9 інфокампаній. Зокрема, заявка базується на розвитку волонтерства, hard&soft skills, участі молоді, розвитку громадських організацій, нетворкінгу, рівності прав усіх містян та ін.

Фінальну заявку на конкурс "Молодіжна столиця Європи 2024" подадуть сьогодні, 20 вересня, о 18:00 год у МолоДвіжЦентр.Львів (вул. Чайковського, 31), де мережа молодіжних просторів Твори! проведе подію "Заявку презентаційне&надсилальне!".

Нагадаємо, у січні Львівська міськрада подала заявку на участь Львова в конкурсі на звання Молодіжної столиці Європи 2024 року. А у червні 2020 року виконком Львівської міськради погодив участь Львова у конкурсі на звання Молодіжної столиці Європи 2024 року.

Додамо, в квітні 2019 року у місті створили "Львівський міський молодіжний центр", який займався підготовкою для подання заявки на конкурс "Молодіжна столиця Європи 2022".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.