Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 4 квітня 2019, 13:13

У Львові створили комунальне підприємство, що займатиметься розвитком молоді

Львівська міськрада

Львівські депутати створили ЛКП "Львівський міський молодіжний центр".

Сьогодні на сесії Львіської міської ради депутати підтримали рішення про створення комунальної установи "Львівський міський молодіжний центр". "За" проголосували 43 депутати.

Львівський міський молодіжний центр підпорядковуватиметься департаменту розвитку міськради та фінансуватиметься за рахунок коштів бюджету Львова.

Як заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, підприємство покликане сприяти становленню молоді міста, а також займатиметься підготовкою для подання заявки на конкурс "Молодіжна столиця Європи 2022".

Основними завданнями Львівського міського молодіжного центру буде:

- створення умов для творчого розвитку особистості, інтелектуального самовдосконалення та лідерських якостей у молоді;

- популяризація здорового способу життя молоді;

- сприяння працевлаштуванню молоді та зайнятості у вільний час, молодіжному підприємництву;

- сприяння волонтерській діяльності та мобільності молоді;

участь у розвитку міжнародного молодіжного співробітництва та міжрегіональної взаємодії молоді в Україні;

- популяризація стандартів європейської молодіжної політики і роботи з молоддю в Україні, освітньої філософії та підходів відповідно до рекомендацій Ради Європи та Європейського Союзу.

Львівський міський молодіжний центр проводитиме різноманітні заходи та профорієнтаційну роботу серед молоді, організовуватиме дозвілля молоді та сприятиме її волонтерській діяльності.

Питання щодо статутного фонду цього підприємства та його місцезнаходження депутати розглядатимуть на наступнівй сесії міськради, однак Андрій Млскаленко додав, що наразі статутний фонд Центру становитиме 2 млн грн.

Нагадаємо, минулоріч у місті створили Інститут стратегії культури, який займатиметься координуванням усіх культурних закладів міста, та ЛКП "Львівське радіо".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.