Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Вівторок, 21 вересня 2021, 17:06

Центр зайнятості Львівщини оприлюднив Топ-10 найбільш затребуваних вакансій

Львів

До найзатребуваніших вакансій обласного центру зайнятості увійшли швачки, водії, кухарі, слюсарі та продавці.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 21 вересня цього року до Топ-10 найбільш затребуваних професій увійшли швачки, водії автотранспортних засобів, монтери кабельного виробництва, кухарі, касири торговельного залу, слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, слюсарі-ремонтники, продавці продовольчих товарів і мулярі.

Аналіз бази вакансій Львівського обласного центру зайнятості засвідчив, що за кількістю вільних робочих місць у регіоні лідирують швачки. Для них зафіксовано майже 290 пропозицій роботи із заробітком від 6 000 до 14 750 грн.

Стільки ж варіантів працевлаштування є й для водіїв автотранспортних засобів. Претендентам пропонують винагороду, що коливається від мінімальної зарплати до 20 000 грн.

Бракує в області понад 140 монтерів кабельного виробництва та більш як 100 кухарів. Представникам цих професій готові платити до 10 000 грн та 12 000 грн відповідно. Замикає п’ятірку з рекордним – майже сто – числом вакансій касир торговельного залу, зарплата якого сягає до 15 000 грн.

Стільки ж в області налічується вакансій для слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів. Їм працедавці пропонують від 7 176 до 7 500 грн. На майже вдвічі вищий заробіток – до 15 000 грн – можуть розраховувати оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, для котрих є понад 80 вільних робочих місць.

Також місцеві фірми і компанії шукають майже 70 слюсарів-ремонтників із зарплатою до 17 000 грн, понад 60 продавців продовольчих товарів, працю котрих оцінюють до 10 000 гривень.

Наприкінці переліку затребуваних вакансій – муляр. Для представників цього ремесла є понад півсотні варіантів роботи із винагородою до 20 000 грн.

Нагадаємо, станом на 1 вересня цього року у Львівській області налічується 5,8 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, що на 2,6 тисяч більше, ніж у перші дні січня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.