Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

фермерське господарство

П'ятниця, 24 вересня 2021, 16:12

6 нардепів з Львівщини не голосували за закон про підтримку молодих фермерів

фермерське господарство

Верховна Рада посилила підтримку молодих фермерів віком до 35 років.

Сьогодні, 24 вересня, Верховна Рада прийняла закон №4046, яким пропонується посилити державну підтримку молодих фермерів до 35 років. "За" проголосував 291 народний депутат.

Закон нормує склад земельних ділянок фермерських господарств, а також визначає коло одержувачів державної допомоги через Український державний фонд підтримки фермерських господарств. 

Крім цього, запроваджено держпідтримку фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно).

Відповідно до закону, новоствореним фермерським господарствам у період становлення (перші 3 роки після його створення), фермерським господарствам, зокрема з відокремленими фермерськими садибами, сімейним фермерським господарствам, фермерським господарствам, які провадять господарську діяльність і розташовані у гірських населених пунктах, на поліських територіях, визначених в установленому порядку Кабміном, надається допомога за рахунок коштів держбюджету.

Кабінет міністрів щорічно в проекті державного бюджету має передбачає кошти на підтримку ферм. Молодим фермерам віком до 35 років надається грошова допомога за рахунок коштів державного бюджету в розмірі та порядку, які затверджуються урядом.

Також місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування щороку в проєктах місцевих бюджетів можуть передбачати кошти на підтримку фермерських господарств.

З львівських нардепів законопроєкт підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Орест Саламаха (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Галина Васильченко (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Нагадаємо, з 1 липня в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.