Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

takeinfo.net

Четвер, 17 січня 2013, 12:12

Прокуратура Львова виявила неправомірні рішення міськради щодо приватизації комунального майна

У ході перевірки прокуратура Львова виявила низку порушень чинного законодавства про комунальну власність, допущених посадовими особами Львівської міської ради.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області

Посадовці ЛМР контролюють виконання умов договорів оренди комунального майна. Як наслідок, орендарі не у повному обсязі сплачували орендну плату, самовільно проводили переобладнання та ремонтні роботи, та не страхували орендоване майно, як цього вимагає закон. Водночас, міськрада незаконно надає право на приватизацію комунальних об’єктів поза конкурсом недобросовісним орендарям.

З огляду на викладене, прокуратура Львова внесла подання міськраді з вимогою притягнути до відповідальності винних посадових осіб.

Загалом, торік за наслідками розгляду документів прокурорського реагування за порушення законодавства у зазначеній сфері до відповідальності притягнуто 13 посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також 7 чиновників органів контролю.

До бюджету  за втручання прокурорів відшкодовано понад 4,3 млн. грн.

Крім цього, із заявлених у минулому році у сфері державної та комунальної власності позовів на суму 29 млн. грн., 86 позовів уже задоволено на 12,6 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.