Львівський обласний центр служби крові профінансують на півтора мільйона гривень

Вівторок, 28 вересня 2021, 15:37

Депутати виділять 1,5 мільйонів гривень з бюджету Львівщини на закупівлю матеріалів для обласного центру крові.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 27 вересня, на комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської облради депутати вирішили виділити кошти на закупівлю матеріалів для Львівського обласного центру служби крові.

Зокрема, з обласного бюджету планують виділити 1,5 млн грн для погашення кредиторської заборгованості, що виникла внаслідок закупівлі витратних матеріалів для виготовлення тромбоконцентрату.

Постачання контейнерів для забору донорської крові, одноразових сетів для виготовлення тромбоконцентрату та заготівлі донорської плазми, а також одноразові сети для вірусінактивації донорської плазми проводиться централізовано з МОЗ України через процедури централізованих закупівель.

"У 2021 році МОЗ не проводило закупівель. Найбільше нам необхідні мішки для зберігання крові, щоб не довелося зменшувати об’єми збору матеріалу від донорів. Відсутність витратних матеріалів призведе до повної зупинки забору донорської крові та виготовлення важливих для людського здоров’я компонентів з неї. Ми цього року власними ресурсами намагаємося забезпечити роботу. Частково допомагають благодійники. Така ситуація у всіх областях" – пояснив директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків.

Як додала голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства, депутатка Львівської облради від ЄС Анна Ярмола, члени комісії підтримали пропозицію виділення необхідної для центру служби крові суми з обласного бюджету.

Мітки: Анна Ярмола, Львівська обласна рада, новини львова, Ярослав Дяків