Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

volynpost.com

Четвер, 17 січня 2013, 13:49

Львівська територіальна ОВК подає в суд на Львівську ОДА через зрив довиборів

Львівська обласна територіальна виборча комісія готує адміністративний позов до суду проти Львівської облдержадміністрації, звинувачуючи її у зриві проміжних довиборів до облради.

Про це сьогодні, 17 січня, на брифінгу повідомив голова Львівської ТВК Микола Щур, інформує кореспондент Варіантів

За словами Щура, у позові ОВК просить суд визнати протиправною бездіяльність Львівської обласної державної адміністрації щодо прийняття рішення про виділення коштів з обласного бюджету Львівської області на фінансування проміжних виборів.

Також вимагається зобов’язати Львівську ОДА прийняти рішення про виділення коштів з бюджету Львівської області на фінансування проміжних виборів депутатів.

Рішення про позов, за словами Щура, було обумовлено тим, що вибори до облради вже можна вважати зірваними через неможливість вчасно надрукувати бюлетені.

Він додав, що навіть у випадку призначення дати наступних проміжних виборів, немає гарантії, що вони знову не будуть зірвані.

Нагадаємо, вчора Микола Щур заявив, що проміжні вибори до Львіської обласної ради можна вважати зірваними, оскільки немає можливості вчасно надрукувати бюлетені. 

При цьому Львіська ОДА заперечила звинувачення у зриві виборів через відсутність фінансування і звернулась до бюджетної комісії облради з проханням вирішити це питання. Там відповіли, що не мають права бути суб'єктом розв'язання проблеми. 

Вчора голова Львівської облради Петро Колодій звернувся до уряду з проханням профінансувати проведення проміжних виборів в області за кошти держбюджету. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.