Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський палац мистецтв

Вівторок, 28 вересня 2021, 13:19

100 років самотності: у Львівському палаці мистецтв відкриється нова експозиція

Львівський палац мистецтв

Художник Тарас Табака організовує виставку "100 років самотності" у Львівському палаці мистецтв.

Про це повідомляє пресслужба Львівського палацу мистецтв.

1 жовтня о 16.00 годині у Львівському Палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки "100 років самотності!". В експозиції буде представлено 120 робіт, зокрема, графіка, скульптура, живопис двадцяти шести художників із Закарпатської та Львівської областей, м. Київ.

Серед робіт, мистецькі твори Василя Бажая, Ігоря Яновича, Миколи Бабака, Влодка Кауфмана, Олега Сусленка, Мирослава Бачькур тощо.

На виставці будуть представлені картини молодих художників та метрів-законодавців концептуального мистецтва з початку відновлення Незалежності України.

Як вважає художник, куратор виставки Тарас Табака: "Сто років самотності – це лише симовoл нашого стоїцизму, принципів, волі та духу. Це наші майстерні, наш біль та радість, пиха та втрати, муки та вознесіння, котрими готові поділитися. Безкінечна історія немає початку чи кінця.

Час – умовна величина. Розкриваючи свої майстерні, ми прагнемо відкрити душі у будь-якому прояві, лишаючись чесними до кінця, вірними переконаності через думку, її вираженню через твір та довіру до людства.

Ці "сто років самотності" запозичені у Г.Маркеса, просотані крізь століття нашої історії, можливо, знайдуть відгук у неприкаяній вашій нашій душі. Все пройде і все минеться. Залишаться лише враження та спогади".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.