Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Дні іспанської культури у Львові

Вівторок, 28 вересня 2021, 17:32

Посол Іспанії в Україні Сільвія Кортес Мартін завітала на Дні іспанської культури у Львові

Дні іспанської культури у Львові

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Сільвія Кортес Мартін перебуває на Львівщині з офіційним візитом.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Сільвія Кортес Мартін перебуває на Львівщині з офіційним візитом у межах Днів іспанської культури у Львові.

Дні Іспанії у Львові триватимуть у Львові з 28 вересня та до 1 жовтня. Їх організувало Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби.

Організатори запланували низку культурно-мистецьких заходів. Зокрема, йдеться про виставки мистецьких творів, які створили іспанські автори (або ж на іспанську тематику), що сьогодні зберігаються в музеях Львова. Зокрема, нині урочисто відкрили виставку "Шлях Сантьяго" у Палаці графів Потоцьких.

"Розпочинаються Дні іспанської культури, які презентують саме у Львові. Загалом це будуть культурні заходи, але вони матимуть також вплив і на економічні зв'язки, оскільки сьогодні ми відкриваємо офіс Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби. У нас вже є досвід співпраці з Львівською областю. Це переважно невеликі культурні проєкти, але, завдяки товариству ми хочемо перевести нашу співпрацю на більш інституційний рівень. Одним з наших проєктів є виставка "Шлях Сантьяго", який веде до іспанської Галіції та проходить через Київ, Львів, а далі до Німеччини та Франції", – зауважила Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Сільвія Кортес Мартін.

Голова Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби Анатолій Забарило зазначив, що в Україні необхідно розвивати зв'язки з Іспанією, зокрема, для культурного розвитку та потенційних напрямків бізнесу.

"У Львові чимало людей пов'язані з Іспанією. Саме тут, до речі, знаходиться єдина у західному регіоні школа з поглибленим вивченням іспанської мови НВК "Школа-гімназія Святої Софії". Ми створили наше товариство для того, щоб акумулювати ресурси для співпраці в одному місці, як культурного просвітництва, так і розв'язання проблем насущних. Приїзд пані Посла Сільвії Кортес Мартін є дуже важливим для того, щоб відшукати реальні точки дотику для поглиблення зв'язків та співпраці", – зазначив він.

Каміно де Сантьяго (Шлях Сантьяго) – це мобільна виставка про паломницький маршрут до іспанського міста Сантьяго-де-Компостела (до собору Святого Якова). Раніше ним мандрували лише заради релігійних цілей, а вже нині, щоб надихнутися природою та насолодитися мандрівкою Португалією, Іспанією та Францією. Існує кілька маршрутів, один з яких пролягає через українські міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.