Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

авто

Середа, 29 вересня 2021, 16:44

В Україні змінили правила отримання водійського посвідчення

авто

Уряд вніс зміни до підготовки водіїв та відображення інформації про обмеження у керуванні транспортним засобом.

Про це повідомляє головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України на своїй сторінці у Facebook.

Вчора, 28 вересня, набули чинності зміни до українського посвідчення водія, щоб воно відповідало європейським вимогам. Зокрема, було змінено відображення інформації про обмеження у керуванні транспортним засобом. 

Відтепер замість піктограм (наприклад, окуляри) на водійських правах будуть коди, які використовуються у водійських документах в ЄС.

Уряд вніс зміни й до підготовки водіїв: одночасне відкриття двох категорій тепер відбувається шляхом складання іспитів лише за вищою з них. Але це не стосується категорій B1, B, BE.

"Наприклад, при відкритті категорій С та С1 теоретичний та практичний іспити складаються тільки за категорією С" – наголосили у МВС.

Ще одні зміни стосуються повернення посвідчення водія після закінчення терміну позбавлення. Водій, який мав декілька відкритих категорій, для повернення прав тепер складатиме іспити лише за вищою категорією.

При відкритті нижчої категорії або категорії з причепом (ВЕ, В1Е, СЕ, С1Е, DE, D1E) водіям більше не потрібно надавати додаткові документи, що підтверджують навички керування — вони підтверджуватимуться за посвідченням водія. Також збільшено термін чинності результату успішно складеного теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС. Відтепер він діє 2 роки, але не довше, ніж термін дії свідоцтва про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні перше посвідчення водія видають терміном на два роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.