Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 30 вересня 2021, 14:02

Старостам у Львівській ОТГ хочуть дозволити бути членами виконавчого комітету

Львів

Положення про створення старостинських округів не забороняє старостам бути членами виконавчого комітету.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Цього тижня у Львівській міськраді презентували напрацювання робочої групи щодо створення 6 старостинських округів, це рішення ще мають погодити на сесії міськради. 

"19 населених пунктів, які увійшли до Львівської громади, раніше були об’єднані у 10 місцевих рад. Але вони були нерівномірні за кількістю населення та територією. Для співмірного розподілу навантажень та функціоналу старост був запропонований поділ на 6 округів", – заявив депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Володимир Марусяк.

За його словами, йдеться про такі старостинські округи:

- Винниківській;

- Лисиничівський, куди увійде ще с.Підбірці;

- Дублянський, куди увійде с.Ситихів, с. Малі Підліски та с.Малехів;

- Північний, куди увійде 8 сіл: Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, 3биранка, Гряда, Воля-Гомулецька, Зашків, Зарудці та Завадів;

- Брюховицький;

- Рудненський, куди увійдуть ще с. Рясне-Руське та Підрясне.



Староста буде проектним менеджером у своєму населеному пункті.

Основні завдання старости:

- вирішувати складні проблемні питання громади;

- вести та реалізовувати проекти;

- опікуватися питанням розвитку своєї громади;

- створювати нові робочі місця;

- залучати інвестиції в громаду;

- бути у тісному контакті з мешканцями;

- проводити прийом громадян.

Положення про громадське обговорення кандидатури старости передбачає, що кандидатуру висуває міський голова, далі кандидатура має пройти громадське обговорення, на яких його має підтримати від 7% до 20% виборців округу, в залежності від кількості населення. Після громадського обговорення, якщо кандидат збере на свою підтримку відповідну кількість голосів, його кандидатура може бути розглянута на сесії міської ради. Якщо сесія не затвердить кандидата, то він більше не має права висуватися на старосту протягом цієї каденції.

Положення не забороняє старостам бути членами виконавчого комітету.

"Після того, як сесія Львівської міської ради затвердить ці положення, розпочнеться процес висування кандидатур старостів. Громадські обговорення орієнтовно триватимуть місяць. Сподіваємось, що вже в кінці року будуть затверджені перші старости Львівської громади" – пояснив Марусяк.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.