Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 28 вересня 2021, 14:08

Шість старостинських округів планують створити у Львівській МТГ

Львів

19 населених пунктів, які увійшли до складу Львівської МТГ, планують об'єднати у шість старостинських округів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 28 вересня, у Львівській міській раді робоча група презентувала  два документи, в яких викладені положення про старостинські округи, про старосту, його посадові обов’язки та про громадське обговорення кандидатури старости. Відповідні проекти ухвал винесуть на розгляд чергового пленарного засідання сесії.

Зокрема, 19 населених пунктів, які увійшли до складу Львівської МТГ планують об'єднати у шість старостинських округів:

- Винниківській (з населенням понад 20 тис. людей);

- Лисиничівський (куди увійде ще с .Підбірці, де живе понад 5 тис. людей);

- Дублянський (куди увійде с. Ситихів, с. Малі Підліски та с. Малехів, де живе близько 15 тис. людей); 

- Північний (куди увійде 8 сіл: Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля–Гомулецька, Зашків, Зарудці та Завадів);

- Брюховицький;

- Рудненський (куди увійдуть с. Рясне-Руське та Підрясне).

"До складу Львівської МТГ, окрім Львова, увійшло ще 19 населених пунктів. Закон передбачає для менших громад, які увійшли до складу більшої, мати інститут старостів, які б могли представляти інтереси меншої громади у Львівській міській раді. Протягом року законодавець опрацьовував документ і в липні було внесено зміни в закон. Зокрема, Верховна Рада  зобов’язала громади прийняти Положення про старостів, про старостинські округи до листопада цього року" − повідомив директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

Староста буде підзвітним Львівській міській раді, зокрема передбачено щорічне звітування старости за результатами своєї роботи в окрузі.

Нагадаємо, минулого тижня Андрій Садовий створив робочу групу для підготовки положень про старосту, старостинські округи Львівської МТГ і обрання кандидата на цю посаду.  

Додамо,  у квітні цього року Верховна Рада прийняла законопроект щодо розвитку інституту старост, яким передбачається, що старости зможуть надавати адміністративні послуги мешканцям громад на місці, заощаджуючи час, який потрібний для поїздки до центра громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.