Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 12:03

Облрада дозволила зрубати дерево у Жидачеві, яке було пам'яткою природи

Львівська облрада

Депутати скасували статус пам’ятки природи "Кипарис" у місті Жидачів.

Вчора, 30 вересня, на сесії Львівської обласної рад депутати вирішили скасувати статус природно-заповідного фонду – ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Кипарис", що знаходиться на вул. Я.Мудрого, 20, у місті Жидачів.

"За" проголосували 52 депутати.

Як пояснив директор департаменту екології Львівської ОДА Руслан Гречаник, станом на сьогодні дерево перебуває у аварійному стані і його неможливо відновити.

"Дерево перебуває на стадії всихання та загибелі, не виконує фітосанітарної та містобудівної функції, не має наукової, естетичної чи іншої цінності. Через можливість повалення та у разі несприятливих погодних умов дерево несе потенційну небезпеку пошкодження будівлі, обриву ліній електричних мереж, може загрожувати життю та здоров’ю людей" – йдеться в рішенні. 

Відтак депутати надали дозвіл Жидачівській міськраді дозвіл на вирубку дерева.

Нагадаємо, у квітні цього року депутати дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками пророди, натомість заборонили знищувати "Франковий дуб" на вул. Воробкевича, 3 у Львові.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.