Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт доріг на Львівщині

Вівторок, 5 жовтня 2021, 15:26

На Львівщині призупинили ремонт дороги до Рава-Руської через перерахунок фінансування

ремонт доріг на Львівщині

Ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська, яку ремонтують за польський кредит, відновлять після погодження додаткової угоди на фінансування.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Служба автомобільних доріг Львівщини скерувала на погодження до Міністерства фінансів додаткову угоду на 9 млн євро щодо проведення додаткових робіт на автомобільній дорозі Червоноград – Рава-Руська.

Станом на сьогодні підрядна компанія "Дрог-Буд" призупинила ремонт дороги, а після погодження документу має відновити усі роботи.

За словами керівника Служби автомобільних доріг у Львівській області Олега Берези, компанія ремонтувала дорогу у межах контракту "Проектуй-Будуй" між Польщею і Україною про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

"Ця додаткова угода, про яку йдеться, визначає специфіку усіх робіт після того, як ми провели експертизу. На жаль, обсягів контракту у фінансовій частині є замало, щоб закрити це фінансування і відповідно виникла необхідність підписати додаткові документи. Тиждень тому їх підписали і є певна процедура візування і погодження цих змін і доповнень в Укравтодорі, Мінфіні та Міністерстві інфраструктури. Опісля аналогічний процес з боку польської сторони. Як тільки ці документи передадуть польській стороні, компанія готова повернутись до робіт", – зазначив Олег Береза.

Основний договір на ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська становить понад 21 мільйон євро. Додатковий договір – ще 9 мільйонів євро. Вартість капітального ремонту одного кілометра цієї дороги – орієнтовно 19 млн гривень.

Як пояснив директор представництва ТзОВ "Дрог-Буд" Валерій П’ятак, необхідність додаткового фінансування виникла через те, що тендер на капітальний ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська відбувся 5 років тому за кошторисами 8-мирічної давнини, проте реальна вартість робіт мала б бути удвічі вищою.

"Ми збільшили фінансування додаткових робіт на рівні 30%.Ми готові цього року були дійти до Белза. Якщо ми цього року не довиконаємо роботи, які розпочали, то це буде втрачений час та кошти. Якщо не зробимо, то весною ми будемо це все переробляти" – наголосив Валерій П’ятак.

За даними аналітичної системи YouControlТОВ "Дрог-буд Україна" зареєстрована у Львові в березні 2016 року, займається будівництвом доріг і автострад. Її власниками є львів'янка Олександра Яцик, мешканці Польщі Здзіслав Ян Новак та Марія Кендзьор, а також польське підприємство ТзОВ "Дрог-буд".

Зазначимо, у 2017 році частка у ТОВ "Дрог-буд Україна" належала також й Оксані Палант, Валерію П'ятаку та Пйотру Савицькому (Польща). У січні 2017 року ця фірма отримала землю площею 2,4749 га на території Андріївської сільради Буського району, а у серпні того ж року – ще 2,13 га у тому ж селі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.