Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Середа, 6 жовтня 2021, 09:54

Понад 15 гектарів Торфовища Білогорща незаконно передали у приватну власність

земельна ділянка

Прокуратура виявила незаконну передачу у приватну власність п’яти земельних ділянок на території заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Прокуратура виявила факт незаконної передачі у приватну власність п’яти земельних ділянок загальною площею 15,4 га, які знаходяться на території об’єкту природо-заповідного фонду − заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща".

За позовами прокурорів Франківської окружної прокуратури відкрили провадження у справах про визнання недійсним рішень, скасування державної реєстрації прав, припинення речового права − права власності на ці земельні ділянки загальною вартістю 62 млн грн.

Зазначимо, також на стадії досудового розслідування перебуває кримінальне провадження за фактами незаконної передачі вищевказаних земельних ділянок (ч. 2 ст. 364 КК України). 

Нагадаємо, торік Львівська міськрада звернулася до поліції через розпаювання Рясне-Руською сільрадою 58 га заказника "Торфовище Білогорща".

Додамо, у 2019 році депутати проголосували за створення ландшафтного заказника місцевого значення Торфовище Білогорща.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.