Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дмитро Кулеба

Четвер, 7 жовтня 2021, 09:58

Глави МЗС України і Туреччини приїдуть до Львова

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснять робочий візит до Львова.

Про це повідомила Українська правда.

Сьогодні, 7 жовтня, та завтра, 8 жовтня, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу здійснить робочий візит до Львова на запрошення українського колеги Дмитра Кулеби.

У Львові глави зовнішньополітичних відомств проведуть Дев’яте засідання Спільної групи стратегічного планування. Переговори спрямовані на підготовку до проведення Стратегічної ради високого рівня під головуванням президентів України і Туреччини на початку 2022 року в Києві.

"Міністри приділять пріоритетну увагу безпековій ситуації в регіоні Чорного моря та підготовці до засідання цього року в Анкарі українсько-турецької "Квадриги" − політико-безпекових консультацій на рівні керівників зовнішньополітичних та оборонних відомств України і Туреччини" − йдеться у заяві. 

Також обговорять подальшу взаємодію України та Туреччини в рамках Кримської платформи, стан виконання домовленостей, досягнутих на найвищому політичному рівні та перспективи українсько-турецької співпраці на ключових напрямах.

Під час візиту глави МЗС відкриють українсько-турецький бізнес-форум задля створення нових економічних можливостей для українських і турецьких компаній.

А 8 жовтня Кулеба і Чавушоглу візьмуть участь у міжнародній конференції "Дипломатія єднає: новітні перспективи спільних традицій" у Львівському національному університеті ім. І. Франка.

Під час перебування у Львові міністри покладуть квіти до місця поховання Героїв Небесної сотні у Львові. Окремо міністри відвідають меморіал турецьким воїнам, загиблим під час Першої світової війни у селі Лопушня Івано-Франківської області.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав країни, куди можуть поїхати українці у сезон відпусток.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.