Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Понеділок, 11 жовтня 2021, 15:41

На Львівщині зареєстрували шість тисяч вільних вакансій

Центр зайнятості

Станом на 1 жовтня цього року у центрі зайнятості області зареєстрували шість тисяч вільних вакансій, а роботу шукали більше 16 тисяч безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 жовтня цього року у центрах зайнятості області роботу шукали 16,4 тисяч осіб, а працедавці пропонували 6000 вільних вакансій.

"Якщо на початку серпня офіційно роботу за посередництва обласної служби зайнятості шукали 19,5 тисяч безробітних, увазі котрих пропонувалося 4,9 тисяч вакансій, то станом на 1 жовтня соціальні послуги з метою працевлаштування отримували 16,4 тисяч осіб зі статусом безробітного, а фірмам і компаніям бракувало 6 тисяч працівників" – заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, у перші дні жовтня левову частку вакансій – 67% – склали пропозиції працевлаштування для робітників, 25% – для службовців, решта – для осіб без професії.

Найбільшу кадрову потребу відчували підприємства переробної промисловості, які заявили про наявність 1,4 тисяч вакансій із середньою заробітною платою 9,3 тис грн. Удвічі менше працівників (0,8 тис осіб) шукали заклади оптової та роздрібної торгівлі. Їхні потенційні співробітники можуть в середньому розраховувати на 7,5 тис грн. Третіми за кількістю вільних місць праці були установи державного управління й оборони, а також обов’язкового соціального страхування. Вони пропонували роботу 0,6 тисяч претендентам, що погодяться працювати за 8,1 тис грн.

Найвищі шанси працевлаштуватися мали кваліфіковані робітники з інструментом. Для них було 1,8 тисяч вакансій (30%) із середньою заробітною платою 9,3 тис грн. Ще 1,3 тисяч пропозицій зайнятості (22%) адресовано операторам і складальникам устаткування та машин (середня зарплата – 8,6 тис грн), а 0,8 тисяч – робітникам сфери торгівлі та побутових послуг (14%), яким працедавці в середньому готові платити 7,3 тис грн.

Найбільше вільних робочих місць і вакантних посад зафіксовано у Львівському міському центрі зайнятості (2,6 тисяч вакансій), понад півтисячі – у Пустомитівській районній філії ЛОЦЗ, більш як 250 – у Бродівській і Золочівській РФ ЛОЦЗ.

Нагадаємо, станом на 1 вересня цього року у Львівській області налічується 5,8 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, що на 2,6 тисяч більше, ніж у перші дні січня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.