Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Четвер, 7 жовтня 2021, 11:49

Депутати просять Садового розпочати будівництво вулиці Ряшівської наступного року

будівництво у Львові

Депутати просять розпочати будівництво транспортної магістралі на вулиці Ряшівській у дві черги наступного року.

Сьогодні, 7 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутат Львівської міської ради від політичної партії Варта Юрій Мартинюк звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з проханням розпочати будівництво вул. Ряшівської.

Депутати просять Андрія Садового взяти питання під особистий контроль та надати відповідні протокольні доручення, щоб розпочати будівництво вулиці Ряшівської наступного року.

"Для цього ми пропонуємо по-перше, перерахувати проектно кошторисну документацію відповідно до цін станом на 2021 рік. Нагадаю, що понад десять років тому з бюджету Львівської міської ради було витрачено на проектно-кошторисну документацію кілька мільйонів гривень. Ми не настільки заможні, щоб дозволяти собі викидати гроші і забувати про ті речі, які куплені за бюджет міста Львова.

Друге, переглянути проект і розпочати його реалізацію у дві черги. На першому етапі від вулиці Ряшівської до вулиці Любінської, на другому етапі від вулиці Любінської до вулиці Кульпарківської. Розподіл такого масштабного проекту на дві черги дасть можливість оптимізувати роботу та ресурси, зокрема оптимізувати час, який має бути витрачений на очікування викупу необхідних земельних ділянок містом, які знаходять на території для реалізації цього проекту" − повідомив Юрій Мартинюк.

За словами Юрія Мартинюка, вперше питання будівництва вулиці Ряшівської підняли у 2009 році при підготовці до Євро-2012. А у 2011 році Львівська міська рада замовила проектно-кошторисну документацію на будівництво вулиці Ряшівської.

Нагадаємо, у 2019 році Львівська міськрада планувала розробити проект будівництва вул. Ряшівської у 2020 року, а через рік приступити до виконання робіт.

А у 2018 році львівські депутати підтримали електронну петицію щодо будівництва нової дороги від вул. Ряшівської до вул. Наукової біля аеропорту "Львів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.