Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ветерани УПА

Четвер, 7 жовтня 2021, 13:11

2022 рік на Львівщині оголосили роком УПА

ветерани УПА

Львівська облрада оголосила 2022 рік роком Української повстанської армії.

Сьогодні, 7 жовтня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про оголошення 2022 року роком Української повстанської армії.

"За" проголосував 61 депутат.

Зокрема, як заявив депутат, голова комісії з питань культури облради Святослав Шеремета, 14 жовтня 2022 року відзначатиметься 80 років з часу створення перших бойових загонів Української Повстанської Армії, яка вела збройну боротьбу за державну незалежність України проти нацистського та комуністичного окупаційних режимів.

Тому для того, щоб на гідному рівні провести заходи із відзначення 80-річчя створення УПА, необхідно проголосити 2022 рік роком Української повстанської армії.

Депутати підтримали це рішення та доручили Львівській ОДА до 1 грудня цього року розробити і подати перелік заходів, присвячених відзначенню ювілею, та забезпечити їх фінансування. 

Нагадаємо, у липні цього року Львівська облрада звернулася до ВРУ та Кабміну з вимогою відзначити 80-річчя УПА на державному рівні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.