Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зброя

СБУ

Вівторок, 12 жовтня 2021, 11:19

На Львівщині викрили нелегальний бізнес із продажу зброї, боєприпасів та ртуті

зброя

Троє мешканців Закарпаття у Дрогобицькому районі продавали зброю, боєприпаси та ртуть.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України викрила злочинну групу, яка, діючи на території Львівської та Закарпатської областей, здійснювала незаконну торгівлю вогнепальною зброєю та особливо небезпечними хімічними речовинами. 

Нелегальний бізнес організували троє мешканців Закарпатської області, один із яких є колишнім керівником одного з підрозділів ДСНС України, а також раніше судимий мешканець Закарпатською області.

Як додали у Львівській обласній прокуратурі, впродовж серпня-жовтня цього року злочинці провадали на території Львівської області, зокрема у Дрогобицькому районі, вогнепальну зброю, боєприпаси та ртуть.

У злочинців вилучили 25 кілограмів ртуті, 9-мм пістолет "Браунінг" та понад 300 набоїв до вогнепальної зброї різного калібру.

Одного з фігурантів затримали при спробі продажу чергової партії ртуті та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також одному зі зловмисників повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України.

Наразі тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.